WAT IS EEN KREDIETRAPPORTAGE

Home / SBR / WAT IS EEN KREDIETRAPPORTAGE

Banken hebben kredietrapportages nodig voor het beoordelen van een kredietaanvraag of lopend krediet. Een kredietrapportage bestaat voor het overgrote deel uit gegevens die ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Denk aan de jaarrekening op fiscale grondslag en bank-specifieke gegevens. Voor dit deel wordt gebruik gemaakt van de Algemene Nederlandse Taxonomie. De gegevens die specifiek nodig zijn voor kredietrapportages, zijn in de Bankentaxonomie vastgelegd.

 

De overheid en banken vragen van hun klanten juiste, volledige en tijdige informatie via Standard Business Reporting (SBR). Sinds 1 januari is SBR zelfs de exclusieve aanlevermethode voor de IB- en VpB-aangifte. Of het nu gaat om aangiften bij de Belastingdienst, deponeringen bij de KvK of kredietrapportages aan de banken. Een mail met een pdf bestand volstaat niet meer. Indien uw jaarrekening niet via SBR indient bij de bank, kan de bank u een boete berekenen van € 250,-.

Wij helpen u graag!

 

Wij beschikken over de software om de kredietaanvraag, jaarrekening of publicatiebericht in te dienen bij de desbetreffende uitvragende partij, banken, kamer van koophandel en Belastingdienst. De kosten voor deze dienstverlening worden op basis van ons uurtarief aan u doorberekend.

Kwaliteitskeurmerk

SBR

SBR Banken reikt predicaten uit aan intermediairs die hebben aangetoond een aantal kredietrapportages van voldoende kwaliteit – zowel in technisch als inhoudelijk opzicht – via SBR te hebben aangeleverd bij de aangesloten banken.Lees meer
Uw kantoor

BRONZEN PREDIKAAT

Vagevuur Administratie & Advies is in het bezit van het bronzen certificaat en daar zijn we trots op. We vertellen u graag meer over onze kredietrapportages.Lees meer